Aarupbutikker går i jydernes fodspor og dropper momsen

Aarup

1. juni 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Se efter momsfri-zone-plakat onsdag, torsdag og fredag. Fredag bliver der også grillet i gaden

Selv om Fyn bare er en dejlig ø og Aarup en skøn by, ligesom fynboerne helt generelt er kloge, gode og søde, jamen så halter vi på et punkt langt efter jyderne. 

– Det er momsen, som aldrig rigtig er slået an i Jylland – i hvert fald ikke uden for de store byer som Aarhus og Aalborg, siger Aarup Handelsstandsforenings formand, Henrich Wichmann, som i øvrigt også er Folkebladets salgsleder. 

– Og jeg tror faktisk ikke jyderne savner momsen. De siger, det går rigtig fint uden den. Så måske vi kan tage ved lære af jyderne, ja det tror jeg faktisk godt vi kan, siger Henrik Wichmann. 

Nu er han – og de handlende med – forsigtige folk, så de afskaffer ikke momsen med et hug og for tid og evighed. 

– Vi forsøger os i første omgang med at gøre Aarup til momsfri zone i tre dage, nemlig onsdag 2. til fredag 4. juni, siger Henrik Wichmann. 

I al sin enkelhed går ”momsfri zone” ud på, at kunderne i byens butikker på særligt udvalgte varer slipper for at betale moms. I praksis sker det ved at reducere salgsprisen med 20 procent.  Hvilke varer det gælder, kan man orientere sig om ved at kigge efter momsfri-zone-plakaten, der også kan ses i denne udgave af Folkebladet. 

Fredag 4. juni holder butikkerne åbne til klokken 19, og oven i hatten vil de grille på gaden den aften. 

– Det kan kun blive godt, slår Henrik Wichmann fast. 

Del denne historie på: