Aarup samles til festlige septemberdage

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Lokale foreninger er gået sammen om at skabe Aarup Medborgerdage – måske en tilbagevendende begivenhed

Er du til petanque med stråhat, et glas vin i den ene hånd og petanquekuglen i den anden, eller er du natteravn, der foretrækker gamernight på biografskærm eller en sen aftenfilm. Eller hører du til de morgenduelige, der er frisk på et rundstykke og højskolesang i fællesskab med andre klokken otte? Uanset hvad, så har Aarup Medborgerdage ganske sikkert et eller andet at byde på, som passer dig.

Arrangørerne af dagene, har i hvert fald lagt sig i selen for at der skulle være noget for alle aldre og interesser, så rigtig mange får lyst til at mødes med alle de andre på Sanggaards Plads, når den første weekend i september, fredag 3. og lørdag 4., bliver centrum for et arrangement, der gerne skulle trække så mange som muligt af huse.

Det er i hvert fald, hvad projektets to ankermænd Morten Ejby og Kristian Vasegaard Pedersen, begge forholdsvis nyvalgte medlemmer af Aarup Lokalråd, har haft for øje under planlægningen – at der skulle være noget for alle interesser og aldre.

De har allieret sig med Industrien, Sund i Aarup og Handelsstandsforeningen, der også kom til møderne, da Assens Kommune ville informere om muligheden for at søge midler fra to forskellige puljer “Lokalsamfundspuljen” og “Levende Bymidter”, og  i forbindelse med afviklingen af dagene inviteres så mange foreninger som muligt ligeledes til at medvirke.

Tilflyttere

Såvel Morten Ejby som Kristian Vasegaard Pedersen er tilflyttere for henholdsvis tre og fire år siden. Med børn i børnehave og skole har det været nemt at blive en del af byen, synes de, der begge har koner med rødder i Skydebjerg.

 – Min kone kender alle, men ingen ved, hvem jeg er. Jeg følte, jeg skulle gøre noget, hvis jeg ikke bare skulle være Signes mand. Det var min motivation for at gå ind i lokalrådet, siger Morten Ejby.

De er enige om, at Aarup er et godt sted at bo – Aarup Medborgerdage er en måde at bygge videre på sammenholdet på.

I arbejdet med forberedelserne har de også oplevet stor lokal hjælpsomhed.

 – Hvis du spørger, får du hjælp. Her er mange, der har gode kontakter, siger Morten Ejby.

Budget på 220.000 kroner

Ansøgningerne til de to kommunale puljer gav henholdsvis 50.000 og 40.-45.000 kroner. Derudover har Murer Ib Hansens Fond bidraget med 20.000 kroner og Totalbanken med 10.000 kroner. Der er stadig lidt vej op til budgettet på 220.000 kroner, men det vil være muligt at skrue på visse udgifter, siger de to tovholdere, der også satser på et overskud fra byfesten i Aarup Fritidscenter lørdag aften, som de håber på rigtig stor tilslutning til.

Kunstigt græs midt i byen

Ikke alle tilladelser er på plads endnu, men arrangørerne håber at få lov til at spærre et område af, der ud over Sanggaards Plads omfatter Bredgade ud for pladsen og ned til advokatkontoret. Her skal der i løbet af dagene ud over live-musik, teateroptræden, madboder og meget mere også laves gadeturneringer i krolf på rullegræs og spilles strandhåndbold – på sand naturligvis. Fredag kombineres aktiviteterne på pladsen med open by night i byens butikker, og der vil hele Bredgade på vanlig vis blive omdannet til gågade.

Aarup i Lego og kunst på gavlene

Når sandet er fejet sammen, rullegræsset atter rullet, sceneudstyret pakket ned til en anden god gang og de sidste tømmermænd fra festen rovet ud, så vil Aarup Medborgerdage alligevel have sat sig nogle varige spor. Ikke bare i nogle forhåbentlig gode minder hos dem, der valgte at deltage, men også nogle, der er synlige i gadebilledet.

Lego-vartegn

Et af de projekter, der skal være med til at samle, er fremstillingen af et vartegn på 1,1×4,5 meter. Planen er at bygge bynavnet Aarup i Lego og – hvis den kommunale tilladelse gives – sætte det op på Sanggaards plads. Projektet ledes af firmaet Brickworks, men alle får mulighed for at bidrage med et felt af legoklodser til det samlede værk. Skydebjerg Smedje har lovet at støbe et metalskelet og efterfølgende skal værket overfladebehandles, så det bliver vejrbestandig.

5. klasses Aarup på husgavle

Gavlmalerier bliver et andet af de blivende elementer. Aarupskolens 5. klasser har allerede afleveret en stak tegninger af deres opfattelser af, hvad Aarup er for en størrelse. Hvad tænker de, når de tænker Aarup?. Tegningerne skal Stine Hvid, streetart-kunstner fra København omsætte til gavlmalerier.

 – Det er et projekt for sig, kunst i byrummet – som kører sideløbende med medborgerdagene, og som vi satser på bliver færdigt i august, siger Morten Ejby fra Aarup Lokalråd, en af tovholderne og initiativtagerne til Aarup Medborgerdage.

Der er udset tre gavle til malerierne, så man vil møde dem uanset om man kommer fra den ene eller anden ende af Bredgade. Den ene er ved Guldsmed Fangels, en andet på hjørnet hos dyrlægerne og den tredje ved siden af porten til Meny.

Del denne historie på: