Aarup Rotary har samlet 140.000 kroner ind til venskabsklub i Ukraine

Aarup

19. marts 2022

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Ukrainerne beder om penge til at købe fornødenhederne for – ikke ting. Også privatpersoner kan støtte indsamlingen.

Ved Aarup Rotary Klubs møde tirsdag 8. marts havde klubben online møde med sin venskabsklub i ukrainske Lviv og fik her en lang og god orientering om, hvordan klubben der kan hjælpe i den fortvivlende situation, landet befinder sig i.

Den ukrainske klub har som en del af en humanitær organisation påtaget sig at hjælpe på enhver tænkelig måde – og de har travlt, fortæller Helge Roslind, fra Rotary i Aarup.

– Det står værst til i de østlige egne. Mange steder er der lukket for gas og elektricitet, samtidig er det svært at få medicin og behandling ind til sårede, ligesom det er svært at sikre, at der er fødevarer nok. Årstiden i sig selv er problematisk, da det er for koldt til, at man kan overleve uden husly.

– Rotaryklubben frygter, at mange vil dø i den nærmeste tid, og har derfor sat alle sejl til for at afbøde civile tab, beretter Helge Roslind.

For at støtte op om venskabsklubbens arbejde har Aarup Rotary Klub indsamlet penge, som vil blive anvendt til at indkøbe medicin og nødhjælp. Det er på kort tid lykkedes at indsamle 140.000 kroner. Også klubberne i Ejby, Assens og Aarup-klubbens tyske venskabsklub i Plön har bidraget med støtte. Hertil kommer donationer fra klubbens egne medlemmer.

Klubben i Lviv modtager pengene i denne uge, og de går ubeskåret til de nævnte formål.  Der ydes ingen støtte til krigsindsatsen.

Vil man støtte hjælpen til Ukraine, bedes beløbet indsat på Aarup Rotary Klubs støttekonto i Danske Bank, kontonr. 1551-3597422784.

Helge Roslind oplyser til Folkebladet, at penge lige nu gør størst gavn. Det er endnu ikke et problem at skaffe fornødenhederne i Ukraine.

Det samme gør sig gældende hos Røde Kors, der umiddelbart takkede nej til et tilbud om tre-fem tomme lastbiler fra et lokalt firma.

– Det kan vi slet ikke styre nu, vi ringer, når vi har brug for det, lød svaret, fortæller Helge Roslind, der er lokalformand for Røde Kors. 

Del denne historie på: