Aarup Medborgerdage 2022

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det nye vartegn: En kollage skabt af dig og mig

Aarup har fået et nyt vartegn lavet i legoklodser, der efter en overfladebehandling, vil blive sat op på Sanggaards Plads. 

– Ideen med vartegnet var, at vi i fællesskab skaber noget der kunne minde om en festlig og hyggelig dag – Et element i byen der giver mulighed for at give et smil på læben med på vejen – Over en sjov oplevelse man har haft i et fællesskab med andre i byen. En fysisk repræsentation af de sidste to dages oplevelser, sagde Morten Ejby fra projektgruppen bag Medborgerdagen, som også kaldte vartegnet for en farverig kollage skabt af dig og mig.

Aarupborgerne tog godt imod initiativet, så det vrimlede med bygmestre på pladsen, og deltagerne var efter alt at dømme ganske enige med projektgruppen. 

– Vartegnet er også tænkt til at være et symbol på, at vi ved at stå sammen og selv med et lille bidrag – her repræsenteret med den lille LEGO-klods. Kan skabe noget der er større. 

Skydebjerg Smed og Maskinforretning har – kvit og frit – lavet metalrammerne, som blev fyldt ud med legoklodser.  Borgmester Søren Steen Andersen (V) indviede vartegnet.

Skattejagt og idræt på Sanggaards Plads

Nogle spillede krolf, andre petanque og strandhåndbold eller var det fodbold? Atter andre fik sig en kop kaffe eller en kold drik. 

Jo, Sanggaards Plads blev til velbesøgt mødested fredag og lørdag. 

Også Sund i Aarup gjorde sit til, at folk fik motioneret ved at arrangere en skattejagt med en indbygget konkurrence. 

Tre vindere fik hver et gavekort, nemlig Emilie Skov fra Glamsbjerg, Jacob Mose Andersen og Villads fra Aarup. 

Fugleskoven 

520 elever på Aarupskolen bidrog til medborgerdagene med 520 fugle, som kan ses i bedene ved Sanggaards Plads. Og hvilke fugle – gangsterfugle, fugle med briller og sådan kunne man blive ved. 

De 520 elever og en flok lærere gik i samlet flok fra skolen ned til Sanggaards Plads – eskorteret af to betjente på gåben og cykel. Efter at have plantet fuglene sang eleverne to sange, og så var det ellers tilbage til skolen.

På fisketur og Skateboard i Bredgade

Jo, den er god nok: Skateboarderne har fået plads på muren ind til Menys parkeringsplads, mens en dreng har kastet snøren ud fra taget ind til Advokat Beck i Bredgade. 

Det er street art-kunstnere Stine Hvid, som har udfoldet sine kreative evner og gjort Bredgade til en sjovere og mere farverig gade.

Del denne historie på: