Aarup Kirke holder lukket i ca. fire måneder

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Fra nytår er det ikke længere muligt at komme til gudstjeneste i Aarup Kirke. En længe ønsket og planlagt overfladebehandling af kirkens vægge begynder nemlig i januar. 

– Vores kirke er over 100 år gamle, og derfor går man ikke bare lige selv i gang med malerrullen. Det er en lang proces, og mange har været involveret i planlægningen, fortæller formand for Aarup Menighedsråd, Peter Poulsen.

– De første indledende møder med National Museet fandt sted i efteråret 2022. Herefter gik restaureringsmedarbejdere fra museet i gang med at undersøge den nuværende overflade i kirken og afsatte og godkendte farveprøver. Det betyder, at håndværkerne har fået helt klare dessiner om, hvilken kvalitet og farve, der må benyttes, når arbejdet går i gang. Fyns Stift og Assens Provsti har også været involveret i forhold til godkendelse af økonomi og bevilling af penge.

Inden malingsarbejdet kan begynde, skal kirkens inventar beskyttes grundigt. Der bliver lagt et gulv hen over bænkene, så der kan køres med rullestillads, og orgel og prædikestol bliver pakket ind i krydsfinerplader.

Klar til forårets konfirmationer

Først for ganske nyligt faldt tilbud og projektplan fra håndværkerne på plads. Og det har artet sig sådan, at de fleste arbejder udføres af lokale håndværkere. Tømrerarbejdet bliver således udført af Klaus Lebæk, Rørup, mens malerarbejdet deles i to: Loft og vægge males af Jyske Lift, og diverse træværk og døre søger malermester Claus Andersen, Aarup for. Skydebjerg Smedeforretning står for afmontering og tilslutning af radiatorer.

– Sidste gudstjeneste bliver nytårsaftensdag kl. 16, og vi forventer, at kirken står færdigmalet med fine hvide vægge ultimo marts og dermed er klar til fejringen af påsken og ikke mindst konfirmationerne den 20. og 21. april.

– Imens kirken bliver malet, holdes der dåb, kirkelige handlinger og højmesser i Rørup Kirke, og derudover inviterer vi også til gudstjeneste i sognehuset med salmesang og en løsere form for prædiken over søndagens tekst, krydret med kaffe og morgenbrød, slutter menighedsrådsformanden. 

Del denne historie på: