Aarup er først på Fyn med Kristian Lilholts LAND show

Aarup

20. november 2021

Af Lise Wolf  – lw@folkebladet.net

25.11 premiere på Øster Gasværk i København, 27.11. Fynspremiere på Industrien i Aarup.

Det er Kristian Lilholts store Land show, det handler om. Industrien har det, der skal til, en scene og et lærred, når musik, malerier og film samles i en tværkunstnerisk symbiose.

Kristian Lilholt kommer med fuldt setup – et ni m/k stort band, der spiller, så det passer til filmen, der samtidig vises på biograflærredet. Årets 12 måneder og byens rum, beskrives og illustreres gennem 13 sange.

Da Kristian Lilholt først gang oplevede billedkunstner Carsten Franks malerier og tilhørende digte, der portrætterer de danske landskaber, som de påvirkes af de skiftende årstider, tænkte han med det samme: De skriger på musik. Han skrev sangene og musikken, hvorefter malerier og musik skreg på en filmisk fortolkning. Den skabte filmproducer Kim Søgaard fra Retrospectfilm, og den udsædvanlige forestilling var blevet til.

Det stopper dog ikke ved de 13 sange. Der bliver også lejlighed til at høre/genhøre materiale fra Kristian Lilholts bagkatalog – han har blandt andet skrevet musikken til mange af broderen Lars Lilholt største hit.

Koncerten spilles klokken 20. Billetprisen er 300 kroner for medlemmer af Musik på Industrien og 325 kroner for andre.

Del denne historie på: