Årsskrift med poesi og possement-historie

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

”Når engang i fjerne dage

Du er lykkelig og glad

Send da tankerne tilbage

Til dem, som skrev på dette blad

Din veninde Anna Björnö

26-10-1909”

Inger Johansen har fundet sine gamle poesibøger frem fra skuffen. Selv fik hun en lyserød poesibog i julegave 1944 og en rød året efter. Og så var det ellers med at få venner og veninder til at skrive en hilsen – og det var i sagens natur på vers.  Den ældste poesibog i  hendes samling er fra omkring 1900,  og den arvede hun fra sin svigermor. 

Det er i Aarup Lokalhistoriske Forening og Arkivs årsskrift 2022, at man finder artiklen om poesibøger. 

Preben Moes Hansen og Hans Walmar skriver i samme skrift om bygningskomplekset nord for banen, som bl.a. rummede en possementfabrik, der i dag søges genopvakt som en forening for de kreative og fingersnilde. 

Artiklen er ledsaget af en række fotos, som antyder, at fabrikken engang var en stor og vigtig arbejdsplads for Aarup og mange aarupborgere. 

Hans Walmar bidrager også med en artikel om befolkningsforskydninger i Aarup og omegn, hvor den både globale og nationale trend med affolkning af landdistrikter til fordel for vækst i nogle få større byer, også gør sig gældende på lokalt plan, nærmere bestemt 5560-området. 

Således falder befolkningstallet i Rørup, Orte og Kerte, mens det stiger markant i Aarup. 

Årsskriftet indeholder endvidere flere artikler, bl.a. Halvor Bøiehøjs erindringer fra Frøbjerg Skole, som han begyndte at gå i i 1917. 

Årsskriftet kan fås hos Aarup Lokalhistoriske Arkiv, der holder åbent hver torsdag klokken 14-16. 

Del denne historie på: