Årets julenyhed: Juletræet tændes på Sanggaards Plads

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

”Drej kun universet helt omkring,

vend kun op og ned på alle ting,

jorden med, thi den er falsk og hul,

rør blot ikke ved min gamle jul.

Jul, jul, jul, jul, jul, jul”

Handelsstandsforeningen i Aarup lader hånt om Peter Fabers bøn i julesangen ”Sikken voldsom trængsel og alarm”, for i år bliver der vendt op og ned på juletræstændingen, der i mange år indledtes med, at Aarupspejderne gik i spidsen for en karavane af børn og andre barnlige sjæle, som gik i fakkeltog fra Sanggaards Plads til det lille torv ved Nybolig, hvor julemanden satte lys på træet. 

I år bliver der vendt op og ned på denne tradition, sådan, at fakkeloptoget udgår fra P-pladsen bag Nybolig og slutter på Sanggaards Plads. 

Og det er der lutter god grunde til, fortæller handelsstandsformand, Henrik Wichmann: 

– Juletræet får en mere central placering på Sanggaards Plads, og nok så væsentligt er der en scene, som betyder, at vi har allieret os med Vestfynskoret, der vil synge julesange for os, men først når julemanden har tændt træet, siger Henrik Wichmann. 

– Videre er der plads til endnu flere juleglade gæster på Sanggards Plads. Sidst men ikke mindst er det nemmere at foretage en effektiv afspærring af pladsen, sådan at trafiksikkerheden er helt i top.

Fakkeloptoget begynder klokken 18.15 og går gennem Bredgade. Her kan man også møde selveste julemanden, som standsmæssigt kører i hestevogn.

Så blev det endelig jul

Trine Rising har en anden årsrytme end folk er flest

I maj og juni begynder de fleste af sådan for alvor at glæde os til den forestående sommerferie, mens vi ikke skænker julen bare en lille tanke. 

Anderledes med Trine Rising, der er leder af Meny i Aarups blomsterafdeling. 

For de juleting, som hun i fredags netop havde fået leveret og som skulle udstilles i lokalet, bestilte hun allerede juni. Og det er helt efter bogen. 

– Jeg bestiller normalt varer til julen i maj og juni. I år var det i juni, at vi fik besøg af en leverandør, der mødte op med en showbil med et udvalg af juleting, bl.a. årets nyheder og andre sjove ting. Varerne får jeg som regel leveret inden november, i år dog efter 1. november. 

Trine har ingen problemer med at abstrahere fra sommersol, når hun bestiller varer ind til julen. 

– Sådan er det i mit fag, siger Trine, som her i november i øvrigt skal bestille varer hjem til foråret og sommeren. 

Del denne historie på: