Åbent hus med piloter, grise, kaniner, æsler, besøgsvenner, kaffe, kage og kloge ord

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

To piloter og to rickshaw-cykler bød de besøgende velkommen ved lørdagens åbent hus på plejehjemmet Holmely. 

– Var det ikke noget for dig, at blive pilot, lød opfordringen fra Carsten Martinsen, der sammen med Ebbe Larsen var mødt frem med to rickshawcykler med plads til to passagerer. 

Begge til hører den frivillige stab, som en gang om ugen eller, hvornår der måtte være tid til og efterspørgsel efter det, kører en tur på en time eller halvanden med en ældre, der ikke selv er i stand til at transportere sig rundt. 

– Jeg blev pilot, efter at jeg gik på efterløn. Så oplevede jeg et behov for at gøre mig nyttig, og det er utroligt givende, når man som pilot kan gøre andre mennesker glade, fortalte Carsten. 

I haven var det hoppe- og kælekaniner, en minigris, og to æsler, som gjorde beboere og besøgende glade. 

I cafeen var det de tre bagedamer, Anette Madsen, Grethe Schmidt og Anne Grethe Jørgensen, som gjorde gæsterne i caféen – der var i øvrigt fyldt godt op – glade med kringle, roulade og andet bagværk. 

– Vi bager hver onsdag eftermiddag på skift i de fire grupper her på Holmely. Når vi bagt, hygger vi os med kaffe, kage og en snak, fortæller Anette. 

Ved siden af cafeen kunne man høre foredrag og andet steds fortalte Ældre Sagen Højfyn og Støttekredsen for Holme om deres aktiviteter og tilbud, for nu blot at nævne nogle af de mange tilbud ved åbent hus-arrangementet.

Del denne historie på: