250.000 kroner til Possementen: En klar anerkendelse og blåstempling

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Humøret var onsdag 10. maj højt som et tordenbrag hos de frivillige, der har sat sig for, at den gamle possementfabrik overfor jernbanestationen skal blive et mødested for de fingersnilde og kreative. 

Ansøgningen om at få støtte fra Realdanias Underværker-kampagne havde nemlig båret frugt. 

Foreningen Possementen får ”250.000 kroner til at få undersøgt mulighederne for at etablere kreative værksteder ” i den gamle fabrik, skrev Realdania i en pressemeddelelse. 

– Underværkers støtte til Possementen  er klart  en anerkendelse og blåstempling af ideen i projektet, siger Possementformand Henrich Svendsen. 

Hvad foreningen på det konkrete plan kan bruge de mange rare penge på, står ikke 100 procent klart for bestyrelsen, fortæller formand Henrich Munk Svendsen. 

– Jeg har kun fået en kort mundtlig forklaring, men skal i juni på et seminar hos Underværker for at få det nærmere defineret, fortæller Henrich. 

– Men det er jo nogle erfarne folk, der sidder i juryen på en af Danmarks største puljer til renovering af gamle bygninger. Og de har selvfølgelig kigget grundigt på tallene i vores 20 sider lange projektbeskrivelse. Vi er jo ”bare” nogle frivillige kræfter, der har rendt rundt med en tommestok og kommet med et bud på renovering.

Som udgangspunkt forventer Henrich, at pengene kan bruges på at få lavet et detaljeret renoveringsbudget, etapeopdeling og en tidsplan. Videre at bestyrelsen kan få foretaget et gennemsyn af driftsbudget, målgruppe og interesseundersøgelse.

Kan hyre professionel assistance

– Støttebeløbet skal altså ikke gå til renovering af bygning men til konsulenter, arkitekter mv., der skal hjælpe med at lave en superdetaljeret plan for at få renoveret bygningen og projektet i det hele taget, siger Henrich, som mener, at juryen, der har fordelt pengene, virkelig har fingeren på pulsen. 

– Det er rigtig godt set af juryen, at den projektbeskrivelse, vi har lavet, er så langt, man kan komme med frivillig arbejdskraft og et skrabet budget. Nu kommer der nogle erfarne folk på banen og hjælper med at lave en rigtig god plan, der holder vand.

Netop det får Henrich og Co. til at drømme søde drømme. 

Og ja, det vil selvfølgelig hjælpe os gevaldigt i vores fremtidige søgning af fonde, at vi kan stille med en gennemarbejdet plan.

Del denne historie på: