10-årige Emily bliver forfatter

Aarup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

I januar vandt 10-årige Emily Trankjær fra Aarup en skrivekonkurrence udskrevet af ordbogen.com for børn i 4.-9. klasse. Det var med en historie på bare 600 ord (til sammenligning fylder denne historie 226 ord) om to børn, der prøver at redde solen, der er ved at bukke under for forurening og overforbrug. “Verdens fald”, som historien hed, fik rosende ord med på vejen af dommerkomiteen, der blandt andet skrev, at den nemt kunne blive en smuk billedbogsfortælling, da den i sig selv maler flotte billeder på læserens nethinde.

Æblet falder ikke langt fra stammen, siger man, og Emily er da også datter af Louise Trankjær, forfatter, oversætter, anmelder med mere og nu også forlagsdirektør, men det er en anden historie.

Louise Trankjær kunne også godt se, at datterens historie havde potentiale til at blive en bog, så hun kontaktede nogle forlag for at høre, om de også kunne se ideen i at udgive en bog.

Forlaget Superlux sprang til, og siden har de arbejdet sammen med Emily om at gøre historien lang nok til at der kunne komme en bog ud af det.

– Vi håber, den udkommer til foråret, siger Louise Trankjær, der imellemtiden er blevet direktør på samme forlag. Hun understreger dog, at datterens kontrakt med forlaget blev skrevet, før hun selv blev en del af det.

Del denne historie på: