På tyrkisk visit hos familien Rossander

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det var interessen for at møde et ungt menneske fra en helt anden kultur, der fik Heidi og Lars Rossander og deres tre drenge, Magnus på 20 år og tvillingerne Malte og Fillip på 18, til i uge 28 at åbne deres hjem i Vissenbjerg for17- årige Kayra, der fra Tyrkiet kom til Danmark som deltager i LIONS internationale ungdomsudveksling.

Kayra skulle være hos familien i Vissenbjerg i en uge og herefter være sammen med ca. 35 andre unge fra 15 forskellige lande i en LIONS-ungdomslejr, som foregik på Klank Efterskole. 

– Opholdet i Vissenbjerg blev for både familien Rossander og Kayra en rigtig god oplevelse. Dette skyldes især at alle var åbne for nye indtryk og nye kulturelle oplevelser, som de kunne give hinanden, fortæller Torben Nielsen fra Lions Vissenbjerg/Årup. 

Kayra, der er muslim, men ikke dyb religiøs, tog positivt imod den danske kultur, han mødte i Vissenbjerg, således kom han ret hurtigt til at kunne lide at spise rugbrød, som var en helt ny oplevelse for ham, og han kom også til at indgå i familien Rossanders madlavningsskema med en ugentlige turnus.

Ligesom Kayra indlevede sig i danske køkken- og spisevaner, fik familien Rossander også et lille indblik i traditioner og vaner fra det tyrkiske køkken.

Kayras ophold i Vissenbjerg bød også på oplevelser af mere kulturel karakter. 

– I Odense besøgte han domkirken og det ny H.C. Andersens Hus, selvom han vist aldrig havde hørt om vores berømte digter, fortæller Torben Nielsen.     

– Det var en meget aktiv uge, som Kayra tilbragte hos os, men det var spændende og lærerigt på flere måder, siger Heidi og Lars Rossander, der med glæde ser tilbage på beslutningen om at åbne deres hjem for den unge tyrk. 

Ved at tage imod et ungt menneske fra et fremmed land var familien Rossander – fortæller Torben Nielsen –  med til at opfylde formålet i Lions ungdomsudveksling: ”At skabe og bevare en gensidig forståelse mellem mennesker”.

Del denne historie på: