Ebberups nye aktivitetsområde

Ebberup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Et stærkt lokalt fællesskab er medvirkende til, at alle – fra lille til stor – i Ebberup har fået et nyt aktivitetsområde realiseret på noget, der ligner rekordtid.

Man tager to pattegrise, 40 kilo kartoffelsalat, 25 iceberg-salathoveder og 12 kilo gulerødder. Det skulle række til bespisning af 250 personer – så mange havde tilmeldt sig fællesspisningen i skolegården, da Ebberup torsdag i sidste uge indviede hele byens nye aktivitetsplads ved Ebberup Skole, børnehave og vuggestue.

Vejret var med og flaget kunne ikke være kommet meget højre til tops end i den kran, som Ebberup Vognmandsforretning, der også har stået for gravearbejdet, havde parkeret i skolegården til lejligheden.

Klatretårnet er det bedste

Allerede et par dage tidligere, havde alle Ebberups børn fået lov at indtage herlighederne, og det var tid nok til, at Erik, Frederik og Frederik fra henholdsvis 4. og 3. klasse ikke var i tvivl om, hvad der var det bedste af det hele – det store klatretårn.

Det er der tilsynelandende mange andre, der er enige med dem i, for som Frederik William Appel sagde:

– Det værste er, at i frikvartererne er der så sygt mange i det, at man ikke kan komme op i toppen.

– Så skal man bare sige, at der er en skrue løs i bunden, foreslog den anden Frederik med efternavnet Gisselmann Hansen.

Lige så enige, som de er om at udpege tårnet som det bedste, er de om, at de kommer til at bruge legeområdet rigtig meget – også uden for skoletid.

– Det er allerede tredje dag, jeg er heroppe, siger Frederik William Appel.

Åbent for alle

Og det var netop tanken, da Gitte Christensen fra Ebberup Fitness, viceleder på Ebberup Skole Karen Lise Andersen og formand for Fællesbestyrelsen Kristina Gisselmann Hansen satte sig sammen og formede projektet “Fra lille til stor – Ebberup gror” – det skulle være et mødested for hele byen, tilgængeligt for alle og med udfordringer til alle.

Og da først de tre havde fundet sammen kom det til at gå hurtigere, end de havde turdet håbe på at få skrabet penge sammen til projektet. Målet var to mio. kroner, men med nærmere tre i kassen på bare 10 måneder – ja så blev der lige til blandt andet en ny multibanen og en stor rutsjebane på skolens område ud over det allerede planlagte.

– I 2017 havde vi besøg af en arbejdsgruppe nedsat af den daværende regering. Den besøgte fire byer for at finde ud af, hvad der skaber levedygtige landsbyer.

– Havde de været her i dag, ville de se, hvad et stærkt lokalt fællesskab kan i forhold til sammenhængskraft. Her er fyldt med mennesker, der er klar til at levere en indsats, der ikke bare gavner dem selv i form af donationer, arbejdskraft og støttearrangementer, slog skoleleder Karin Christiansen fast.

De tre hovedkræfter bag projektet lagde ikke skjul på, at det havde kostet mange timer. Kristina Gisselmann Hansen ville dog ikke afvise, at de kan finde på at kaste sig over nye projekter.

– Men nu skal vi lige holde sommerferie først, sagde hun.

Del denne historie på: