Stort ryk ind i Aarup Bio til særvisning af Mørkeland

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Patrick efter tre gange nej fra skuespillerskole: I kan rende mig

Søndag aften var der fyldt godt op på stolerækkerne til visningen af Mørkeland eller rettere til visning og det forudgående møde med Aarup-drengen Patrick Alexander Hansen, der i filmen har rollen som journalistpraktikanten Simon.  Biografformand Jes Jessen interviewede Patrick, og Patrick kunne bl.a. fortælle, at det først var i fjerde forsøg, at han blev optaget på skuespillerskolen ved Aarhus Teater. 

– Da jeg havde fået nej tre gange, tænkte jeg, nu kan de rende mig, fortalt Patrick. 

Han søgte i stedet en stilling på Østre Gasværk i København, hvor han ikke skulle stå på scenen.

Patrick fik ikke stillingen, men det var tæt på, for til sidst var han den ene af to, som skulle have tilbudt stillingen. 

– Jamen så tænkte jeg, at jeg så godt kunne søge en fjerde gang og blev så optaget på uddannelsen i Aarhus. Jeg har da tænkt på, at hvis jeg havde fået jobbet på Østre Gasværk, så havde jeg nok ikke stået her i dag, sagde Patrick. 

Patrick blev skuespiller – efter tre års uddannelse fik han sin bachelorgrad og fik senere fast job på Aalborg Teater. 

Det med at lave film er et forholdsvis nyt kapitel i Patricks karriere. 

Han blev spurgt om ligheder og forskelle i at lave teater og film. 

– Det grundlæggende rugbrødsarbejde er det sammen – men når man laver teater, er man næsten med fra start til slut. Vi mødes til de første prøver, afprøver en masse ideer og efterhånden finder man ud af, hvordan karakteren skal være. Det tager måske syv uger. Når man optager film, er man kun med i de scener, hvor man selv optræder, og der er ikke tid til at arbejde meget med karakteren. Og det færdige resultat – filmen – ser man først til premieren, og måske (sagt med et smil) er man blevet klippet ud af filmen. 

Del denne historie på: