Fire partier i valgforbund for at løfte klimaindsatsen i Assens Kommune

Assens Kommune

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Ved kommunalvalget i 2025 vil SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet være i valgforbund. Det har de fire partier netop aftalt. Formålet er at sikre, at det kommende kommunalvalg resulterer i flest mulige mandater, der arbejder for at styrke den grønne dagsorden. For det er der, ifølge de fire partier, brug for, skriver de fire partier i en pressemeddelelse. 

– Assens Kommune har taget nogle positive skridt, men på en række områder er klimaindsatsen stadig for langsom og for uambitiøs. Det gælder ikke mindst på energiområdet, hvor vi skal op i tempo i forhold til opstilling af vindmøller og solcelleanlæg. Vi ved, at det er her, at de helt store klimagevinster findes. Sådan lyder det i en fælles udtalelse fra de fire partier i anledning af det indgåede valgforbund.

Valgforbundet er et valgteknisk samarbejde og indeholder ikke politiske bindinger. Men – skriver partierne    de fire partier har et stærkt værdifællesskab omkring klima- og miljøpolitikken og et fælles ønske om at fremme den grønne dagsorden i byrådet. Det skal valgforbundet være med til at understøtte.

– Vi er fire forskellige partier, der har valgt at stå sammen i et teknisk samarbejde. Klimaindsatsen er for vigtig til konkurrence og splittelse mellem de grønne partier. Med dette valgforbund vælger vi samarbejde og fællesskab, udtaler de fire partier. 

Del denne historie på: