Bredgade blev til Store Legegade

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Ikke mindst børnefamilier hyggede sig til open by night, som var et sandt menneskemylder

Heldigt, at Aarups handelsgade er en Bredgade og ikke en Smallegade, for så ville de mange børn og voksne, som fredag indtog gaden, skulle have trukket vejret i takt for at kunne være der. For hold da fest, hvor var der mange mennesker i Aarup fredag. 

Det begyndte, da Aarupskolens elever indtog Sanggaards Plads fredag klokken 12, og så stod den ellers på glade sange, brætspil, øldrikning, kaffedrikning, is, badminton, bordtennis, skattejagt og andre lege på asfalten. 

Klokken 17 og fire timer frem gik det (også) løs i Bredgade fra Meny til Holmelund, hvor mange butikker stillede op med boder på gaden, og  som noget nyt havde handelsstandsforeningen fået Værkstedet på Pilevej til at lave trælegetøj og i øvrigt også skilte, som viste folk på rette vej. 

Stigegolf, corn hole, kryds og bolle samt klodsmajor i stor størrelse viste sig hurtigt at være et hit, for ih, hvor ikke mindst børn og unge legede, og helt som et klassisk open by night kunne man slukke tørsten med fadøl og stille sulten med ristede pølser, burger og ribbensandwich.

Arrangøren, Aarup Handelsstandsforening, kunne glæde sig over, at ikke mindst børnefamilierne tog godt imod de mange legemuligheder.  Også en mindre gruppe byrådsmedlemmer var i legehumør, så de optrådte tre ad gangen som en levende spilleautomat – de var hver udstyret med en pose indeholdende tre forskellige stykker frugt, og når man afleverede 20 kroner skulle de tre politikere tage et stykke frugt op og var de ens, udløste det en fadøl. 

Et tilbud, som mange tog imod. Gad vide om det ville have været samme succes, hvis det var valgflæsk politikerne havde trukket op af posen?

Tilbage er kun, om Bredgade skal skifte navn til Store Legegade. 

Del denne historie på: