En virksomhed kan købe sig til en permanent vejvisning for 2.150 kroner

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Blå-hvide skilte i gadekryds og rundkørsler hjælper gående og kørende med at finde vej til bygninger og institutioner som ”bibliotek”, ”stadion”, kirker, genbrugspladser – det være sig offentlige eller foreningsdrevne steder. 

Men også virksomheder – typisk store virksomheder, men på det seneste er Folkebladets reporter også blevet opmærksomme på skilte, som henviser til mindre virksomheder, som f.eks. Aarup Fodterapi. 

Det fik ham til at undersøge, hvordan en virksomhed får sat sådan et skilt op. 

Reglerne finder man beskrevet på Assens Kommunes hjemmeside under overskriften ”Retningslinjer for skilte m.m. ”. Her kan man læse om retningslinjer for skiltninger, som kun gælder for en kort periode – f.eks. byfester eller valgkampe –  og for permanente visninger. 

Skiltet er blå-hvidt og kaldes for en ”kommerciel servicevejvisning”, når det gælder virksomheder. 

Hvis en virksomhed ønsker en kommerciel servicevejvisning, så skal virksomheden sende en ansøgning til Vej og Trafik med angivelse af hvor virksomheden ligger, hvad virksomheden

er (fodklinik, bager eller Henning Handyman Frandsen) samt hvor servicevejvisningen ønskes placeret, fortæller Yvonne Olsen, der er teknisk designer i Vej og Trafik, Assens Rådhus. 

”Vej og trafik” tjekker om de i lovgivningen nævnte bestemmelser er overholdt. Der er f.eks.  ¨

bestemmelser om hvor og hvor mange skilte, der må være i et kryds. 

– Hvis alle bestemmelser er overholdt, så bestiller og opsætter kommunen et skilt og virksomheden får en regning, der består af prisen for skilt og galge samt administrationsomkostninger, fortæller Yvonne Olsen.

Tavlerne må blive stående indtil virksomheden ophører eller skifter navn.

I 2024 er administrationsomkostningerne på 2.150 kroner.  Beløbet, der reguleres hvert år, dækker administration, opstilling, løbende drift og vedligehold, nedtagning af skiltene, hvis/når skiltene ikke ønskes opretholdt. 

Del denne historie på: