Tæpper og træarbejder på Hørvævsmuseet

Krengerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Hørvævsmuseet ved Krengerup Gods byder lige nu på to udstillinger, der kan ses frem til 29. september. “Vævede tæpper” af Lene Ousager og “Leg med træ” af Peter Andersen.

Lene Ousager bor i Aarup og har undervist meget i vævning, men naturligvis også selv brugt væven flittigt. Det har blandt andet resulteret i de tæpper, hun har valgt til udstillingen. 

Tæpperne kan købes, og indtægten går med halvdelen til Hørvævsmuseet og den anden halvdel til Læger uden Grænser.

Peter Andersen kommer fra Østjylland, hvor han bor i Ørridslev ved Hovedgård, hvor han også har sit værksted. Han har drejet træ, siden han gik på pension for fem år siden.

– Jeg havde gennem længere tid tænkt på, at trædrejning kunne være spændende, og da jeg så gik på pension, gjorde jeg alvor af det, og jeg må sige, at jeg fra starten fandt det utroligt spændende, og det har da også udviklet sig en del siden start, fortæller han. 

Kom selv og se. Hørvævsmuseet på Nårupvej 30 har åbent tirsdag-søndag klokken 13-17 i august og i weekenderne i september.

Lige nu er der i øvrigt tre andre udstillinger på Hørvævsmuseet. Det er “A Fabric of Landscapes” af den spanske kunster Francesca Piñol, der har hentet inspiration i naturen til sine vævninger. “Tråde til tøj” er en udstilling, der sætter fokus på det tøj, vi går i, og hvor det kommer fra. Endelig kan man se afgangsudstillingen “Encore” af Benedicte Mac Gregor.

Del denne historie på: