Kloaksepareringsprojekt skudt i gang

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Arbejdet foregår i fire etaper og er færdig i 2028

Når denne artikel læses, vil trafikanter opleve, at en del af Møllegårdsvej og Vestergade mellem Møllegårdsvej og Lærkevej er spærret, sådan at store entreprenørmaskiner kan æde sig gennem asfalt, grus og jord ned til seks meters dybde, eller i hvert fald fire meter ned, sådan at der kan blive plads til kloakrør i varierende størrelse – de største med en diameter på 1,4 meter. 

Det er Assens Forsyning som har skudt gang i kloaksepareringsprojektet gældende for den ældste del af Aarup by. 

Forud for projektet holdt Assens Forsyning og Assens Kommune lørdag 10. august et orienteringsmøde på et areal ved siden af Åløkkevej hen i mod Møllegårdsvej. 

Borgmester Søren Steen Andersen (V) bød velkommen og kunne fortælle, at kloaksepareringen, dvs. adskillelse af spildevand og overfladevand – regnvand, hagl og sne – er en del af den spildevandsplan, som Assens Byråd vedtog i 2015, en plan som vil koste Assens Forsyning og dermed forbrugerne) 1,5 milliard kroner.  Borgmesteren medgav, at det ville betyde en masse bøvl og besvær for borgerne, men at det vil være en gevinst for miljø og dyreliv samtidig med at oversvømmelse af kældre vil blive forebygget. 

Projektleder i Assens Forsyning, Anders Fjeldgaard var også til stede. Han understregede, at Assens Forsyning var optaget af at fremme en god dialog mellem de berørte borgere og Assens Forsyning. 

– I skal bare ringe til mig. Og er det ikke nok med en telefonsamtale, vil jeg besøge jer, sagde han. 

Kloaksepareringen i Aarup vil foregå i fire etaper. 

Den første etape omfatter Skydebjerg, Møllegårdsvej, Vibevej, Drosselvej, Bekkasinvænget, Mejsevænget, en del af Uglebjergvej, en del af Vestergade og en del af Åløkkevej. 

Gravearbejdet i etape 1 vil slutte – skriver Assens Forsyning på sin hjemmeside – i august 2025. 

Inden da – formodentlig i marts 2025 vil etape 2 blive skudt i gang. Etape 3 i august 2026 og etape 4 i august 2027. 

Med udgangen af 2028 vil planen være gennemført. Tilbage vil kun være at få færdigasfalteret veje og gader i Aarup. 

Separeringsprojektet omfatter også etablering af regnvandsbassiner på Mosevej (som er sat i gang) og på arealet på Åløkkevej, som lige nu bruges af Assens Forsyning og entreprenørvirksomheden Munck, der udfører gravearbejdet. 

Læs mere om projektet på Assens Forsynings hjemmeside.  Klik på Spildevand og derpå på separatkloakering. 

Del denne historie på: