I Lauras kaffebar er kaffe ikke “bare” kaffe

Tommerup St.

Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Kærligheden til kaffe, kundekontakt og lysten til at yde god service er drivkraften, når Laura Meistrup Hansen åbner sin kaffebar i Tommerup St. forhåbentlig til september. 

“Stund Kaffebar” har der i nogen tid stået på papirsedler sat op i vinduerne til lokalerne på hjørnet af Torvegade og Tallerupvej. En kort melding om, hvad der er i vente, mens 27-årige Laura Meistrup Hansen har istandsat lokalerne og fundet inventar til indretning af kaffebaren. 

Alt i genbrug. Fordi det er spændende, at tingene har en historie som tribunestolene, der vistnok stammer fra et stadion i Randers, og som hun endnu ikke helt har fundet ud af hvordan skal bruges, det tidligere spisebord, der er blevet kaffedisk og hylde ud af eller købmandsdisken fra Bøjden og den tidligere postreol, der nu hænger på væggen.

• Jeg er vild med at finde møbler, der kan leve videre. Hjemme bor jeg også med genbrug, fortæller Laura Meistrup Hansen, der er opvokset i Tommerup St., men nu bor i Odense.

Kaffe fra Aarup-risteri

• Også kaffemaskinen er brugt, jeg ved slet ikke, om den fungerer endnu, siger Laura, om den store maskine, der efter planen skal brygge espresso, latte, cappuccino med mere. Men kaffeglade Laura håber også, at hun kan lære tommerupperne at sætte pris på kvalitets-filterkaffe. Hun har allieret sig med Holy Bean i Aarup, som kommer til at levere bønnerne.

• De er også kvindelige iværksættere som jeg selv. Især kaffebranchen er meget mandsdomineret, bemærker hun.

Når hun kalder stedet en kaffebar og ikke en café er det fordi der er fokus på kaffen. Det øvrige menukort kalder hun “simpelt”.

• Jeg kommer ikke til at have burgere og nachos. Jeg skal selv bage surdejsbrød og boller, hvis jeg da kan følge med, og derudover vil der være lidt kage, grød og skyr, siger hun. I første omgang satser hun på, at det skal være en morgenmadsbar. Og med beliggenheden tæt på stationen med mulighed for også at købe en to go-kaffe.

• Hvis jeg får alkoholbevilling, vil jeg da også gerne kunne byde på en øl eller et glas vin, siger hun og forestiller sig i den forbindelse et samarbejde med Butik Sortebro i Tommerup.

I praktik i egen kaffebar

Når Laura Meistrup Hansen ikke har travlt med at indrette Stund Kaffebar, er hun i gang med en kandidat i erhvervsjura og har fået godkendt, at hun i næste semester kan tage i praktik i egen virksomhed. Selv om studiet kunne føre til meget andet, håber den unge iværksætter på at kunne leve af Stund Kaffebar.

• Jeg håber, det er det, jeg skal resten af livet. Min far og jeg har altid snakket om, at vi skulle have en café sammen, man han har et job, han er glad for, og det er vist også godt, det er mig alene. Vi har meget forskellig stil, siger hun med et smil.

• Jeg har altid sat stor pris på kundekontakt, på at give en god service og at vide, hvad jeg serverer, siger kaffebar-indehaveren, som nogle måske kan genkende som en af dem, der stod bag disken hos Tommerup Bageri i otte år – indtil butikken lukkede.

Et sted at samles

Ud over god kaffe og hjemmebagt surbrød er det planen også at lave forskellige arrangementer i kaffebaren.

• Jeg har fået en del input fra lokale og kan mærke, at man mangler et sted, hvor man kan samles. Jeg strikker selv meget og har en instagramprofil med strik med 28.000 følgere, så det ville være oplagt med strikkeaftener. En har foreslået guidet fælleslæsning, som jeg også synes lyder spændende, og hvis vi rydder bordene til side kan vi lave yoga. Jeg har også tænkt på blomsterbinding med den lokale blomsterhandler, siger Laura om de tanker, hun har gjort sig om kaffebaren.

Del denne historie på: