– Informationsmøde om ny jernbane 26. august

Vestfyn

Anlægsarbejdet med den nye jernbane fra Odense til Middelfart bevæger sig om kort tid ind i en ny fase. 

Det skriver den projektansvarlige, Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Energinet tog i december 2023 den nye naturgasledning i brug og har siden arbejdet på at fjerne gamle rør. Det arbejde afsluttes til sommer. 

 

Med færdiggørelsen af naturgasomlægningen kan selve anlægsarbejdet for den nye jernbane for alvor begynde. Der er frem til nu gennemført en del forberedende arbejde. 

– Vi har etableret tilsynskontor ved Ejby, hvor hele anlægsprocessen skal styres fra, og så er vi i fuld gang med at rydde det område, som jernbanen skal igennem, skriver Vejdirektoratet. 

Til efterår tager vi fat på selve gravearbejdet, og derfor vil der blive afholdt informationsmøder langs strækningen, hvor vi vil fortælle om processen og hvordan det vil påvirke naboer og lokalområdet.

Første informationsmøde afholdes i Vissenbjerg-Hallerne, Idrætsvej 3, Vissenbjerg mandag den 26. august kl. 19-21, hvor primær fokus er på strækningen mellem Kauslunde og Spedsbjerg. Her vil der være fagfolk fra projektet til stede og mulighed for at få svar på spørgsmål. Vi glæder os til at kunne præsentere projektet!

Alle er velkomne. Tilmelding ikke nødvendig. 

Midlertidige paddehegn

Vejdirektoratet opstiller midlertidige paddehegn flere steder langs strækningen, som skal forhindre padder i at bevæge sig ind på arbejdsarealerne. Indledende vil der også blive indsamlet padder i det kommende arbejdsareal, som bliver flyttet udenfor paddehegnet.

Alle paddearter er fredede i Danmark, og nogle arter er strengt beskyttede, da de er omfattet af EU’s habitatdirektiv (såkaldte bilag IV-arter). Det betyder, at der skal tages ekstra hensyn til arterne ved anlægsarbejde.

Del denne historie på: