Bronze- skulpturer af Hans Grunenberg

Krengerup

Hørvævsmuseet viser i perioden 16. juli til 18. august en udstilling af bronzeskulpturer fremstillet af billedkunstneren Hans Grunenberg.

Hans Grunenberg blev født i Düsseldorf i Tyskland i 1931 og døde i Nyrup ved Glamsbjerg i 2018. Han blev først uddannet som træskulptør og senere som billedhugger på Werkkunstschule für Bildhauerei i Flensburg. Som ung arbejdede han med træ, men fra 1970 hovedsageligt med bronze. Arbejderne, der bliver vist på denne udstilling, er bronzeskulpturer og bronzerelieffer.

Hans Grunenberg har drevet eget værksted og undervist flere steder i Tyskland og bosatte sig i 1993 på Fyn. Han har talrige udstillinger bag sig, b.la. i Flensburg, Wilhelmshaven, Eiderstedt, Lübeck, Tübingen, Hagen, Düsseldorf, Paris, samt Internationale Kunstmarkt i Köln og Düsseldorf.

På museet kan man lige nu også opleve den spanske kunstner Francesca Piñol, der hele sæsonen viser udstillingen ”A fabric of Landscapes” – Vævninger med inspiration i naturen; udstillingen ”Tråde til tøj”, som sætter fokus på det tøj vi går i og hvor det kommer fra og afgangsudstillingen ”Encore” af Benedicte Mac Gregor. 

Hørvævsmuseet ligger på Nårupvej 30, Krengerup, Glamsbjerg og har i juli og august åbent alle dage undtagen mandag klokken 13-17. Museet rummer ud over udstillingerne også en butik med unikke varer og en hyggelig café.

Del denne historie på: