Skal du være den næste butiksleder af Røde Kors i Tommerup?

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den vigtigste opgave er at sikre at alle har det godt, siger den afgående leder

Det er ikke fordi, hun er træt af det – slet ikke – at Marianne Rasmussen stopper efter fire år som leder af Røde Kors-butikken i Tommerup St. Men hun flytter fra byen og vil derfor fremover lægge sine kræfter andre steder ikke mindst hos børnebørnene, som hun nu kommer tættere på.

Det betyder imidlertid, at Røde Kors nu skal finde en ny butiksleder til butikken, der gennem sine 30 år i byen kun har oplevet stigende omsætning og overskud. Det er således et anseligt beløb fra Tommerup, der hvert år kan hjælpe mennesker i nød.

Marianne Rasmussen står for vagtplanerne, men de kører næsten af sig selv i et fast rul, siger hun.

– Det vigtigste som butiksleder er at sikre, at de frivillige har det godt. Det skal være sjovt at møde ind her. Jeg har uddelegeret mange opgaver, så butikken er ret selvkørende på de forskellige områder. Det kan være en udfordring, at det er 22 forskellige mennesker med forskellige syn på for eksempel orden, der kommer her. Derfor er det vigtigt også at ses på andre tidspunkter, så vi lærer hinanden at kende. Jeg holder seks personalemøder om året med spisning, og en gang om året er alle frivillige i Røde Kors Tommerup på en fælles udflugt, på den både bliver de rystet sammen og har mulighed for at lære andre sider af hinanden at kende, fortæller Marianne Rasmussen.

Hun understreger, at hun som butiksleder ikke er mere bundet end de andre frivillige.

– Jeg er ikke mere bundet end andre, og kan også få fri, men man kommer til at brænde for det, siger hun, der har 12 faste timer på sit ugeskema.

Det kan Lone Jeppesen, der både er frivillig i butikken, i strikkeklubben og medlem af bestyrelsen, skrive under på. Hun har været frivillig i 18-19 år og fordeler i dag sin indsats på fire timer i butikken og tre timer i strikkeklubben foruden bestyrelsesarbejdet.

– Det giver mig energi, siger Lone Jeppesen, der også synes det betyder meget at vide, at arbejdet går til et godt formål. Det bekræftes hun i, når hun hører fra de andre grupper af frivillige, der hjælper flygtninge, holder demenscafé, er med i madklubben for mænd. Der er også mulighed for som frivillig at blive inviteret med ud i verden og besøge et af de steder, hvor Røde Kors gør en forskel.

Formand Helle Dalsgaard oplyser, at man so butiksleder har gode muligheder for at komme på relevante kurser, der udbydes af Røde Kors’ hovedkontor.

Er man interesseret i at blive Røde Kors butikkens næste leder, skal man henvende sig til Helle Dalsgaard på mailadressen hedal55@outlook.dk eller på telefon 28 55 28 88.

Del denne historie på: