Efterskolelærer fik elever med ud at gå til fordel for sin kone og andre med samme sygdom

Haarby

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Står det til efterskolelærer Martin Svane, skal Walk for life være en tradition på skolen. Fredag blev arrangementet gennemført for anden gang.

Liva, Line og Amalie nærmer sig fredag eftermiddag Haarby Efterskole efter ni timer på landevejen. Røde i kinderne, lidt ømme i fødder og ben, men stadig i raskt tempo.

De stod op klokken seks morgen for at blive fragtet til Nyborg, og herfra satte de sammen med 25 kammerater og et par lærere kursen mod Haarby. Undervejs blev feltet spredt, så da Liva, Line og Amalie nåede i mål, var lærer og initiativtager til Walk for life, som gennemføres til fordel for Scleroseforeningen, Martin Svane allerede nået i mål. Han er vant til kilometer i benene, har også et par gange gennemført – hold fast – 100 kilometers vandring.

Martin Svane har en særligt grund til at stå bag Walk for life. Hans kone, Louisa Svane, har sclerose. Hun var også med fredag i en følgebil og sørgede for forfriskninger til de vandrende undervejs.

De to har efterhånden indsamlet omkring 200.000 kroner til Scleroseforeningen, dels via Walk for life på efterskolen, som de startede sidste år, og hvor familiemedlemmer til de gående har mulighed for at donere et beløb pr. gået kilometer, dels via et større årligt event i Nyborg, hvor parret bor, hvortil det også har fået produceret t-shirts med eget logo, som sælges.

50, 25 eller 10

I Ringe stødte yderligere 15 til, og de tilbagelade således 25 kilometer, før de var i mål. Endelig havde nogle valgt en endnu kortere distance på 10 kilometer.

Også sidste år var der Walk for life på efterskolen, efter at de sidste eksamener var overstået, dog med noget mindre deltagelse.

– Jeg tænker, vi kan gøre det til en tradition. Sclerose er ikke en sygdom, der får så meget opmærksomhed, siger Martin Svane, der også fik to kolleger med på turen, en tog den hele vejen fra Nyborg, en anden sluttede sig til i Ringe.

Martin Svane medgiver, at det at gå ikke altid er det, der trækker mest i de unge mennesker.

– Men når jeg spørger, om de vil med ud at gå for at hjælpe min kone, så melder de sig, siger han.

Også lokalbefolkningen i Haarby blev i forbindelse med et arrangement grundlovsdag opfordret til at gå med, det var der imidlertid kun tre, der valgte. Måske flere får lyst næste år.

Del denne historie på: