Nyt i Aarup: Flyvende fotograf

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Sophy Lindberg har slået sig ned i Bredgade 19ª

Som 5-årig drømte Sophy Lindberg om at blive pilot, og fem år senere ville hun være fotograf. 

Pilot blev Sophy aldrig, men op at flyve kom hun. 

– Jeg har i mange år arbejdet som stewardesse – og det jeg som barn drømte om, var vel at komme op at flyve, siger Sophy. 

Sophys mor arbejdede i sin tid på et hotel og kom en dag hjem ved et fotografiapparat. 

– Hvis en gæst havde glemt noget på hotelværelset og ikke havde hentet det efter to måneder, måtte hotellet beholde genstanden, og det var på den måde, at jeg fik mit første kamera, fortæller Sophy.

Sophy begyndte at tage billeder og blev bidt af det. Senere lærte hun billedkomposition af et fotograferende familiemedlem, så hen ad vejen blev hun en dygtig amatørfotograf. 

Der skulle dog gå i omegnen af 25 år, inden hun tog en fotografuddannelse fra Medieskolen i Viborg, mens hun i 2003 tog svendeprøven i Island.  Og det var næppe helt tilfældigt, at hun gjorde det der. 

Sophy stammer nemlig fra Island, men har dog boet en stor del af sin ungdom på Frederiksberg, som hendes familie flyttede til. 

I en periode havde Sophy fotostudie i Island, men det har hun afhændet. Relationen til Island har hun fortsat, bl.a. i kraft af at eje et par ejendomme, som hun i sin tid lod renovere, og i dag lejer ud. Hendes søn på 18 bor fortsat på Island, men vil muligvis inden længe rykke ind i hendes hus i Bredgade 19, som hun købte for et år siden. 

– Jeg kendte intet til Aarup, men faldt pladask for byen og så ligger min ejendom tæt på jernbanestationen og motorvejen, så jeg hurtig kan komme rundt i landet, siger Sophy. 

Sophy har specialiseret sig i at tage portrætfotos af børn, unge og voksne – fra alle mulige livsbegivenheder som dåb, konfirmation, bryllup eller receptioner – eller anden god anledning. 

Sophy har indrettet sig med fotostudie – herunder omklædningsfaciliteter – i stuetagen, mens hun og hunden selv bor oven på.  Selvsagt kan portrætfotos tages, der hvor folk ønsker det. 

Sophy har – i hvert fald indtil videre – ikke faste åbningstider. Dvs. når hun er hjemme, er der åbent i studiet.

– Man er velkommen til at kigge ind uden at have kontaktet mig i forvejen, siger Sophy. 

Udover alskens fotoudstyr kan man se et udpluk af de mange portrætfotos, som Sophy gennem årene har taget, men der hænger også en del landskabsfotos – de fleste i sort-hvid. 

– Landskabsbilleder er min store passion, siger Sophy. 

Så hvis døren til Sophys studie er låst, kan det være fordi hun er på en fotoopgave eller har gået på opdagelse i de fynske landskaber. En tredje mulighed er, at hun er på væddeløbsbanen. Sophys hund er nemlig en væddeløbshund, som bl.a. har dystet på banen i Holstebro. 

Del denne historie på: