Georg Gearløs bor i Assens Kommune og har opfundet en gigantisk løvsuger

Assens Kommune

Normalt kræver det mange løft og hårde arbejdsstillinger, når våde nedfaldne blade skal fjernes fra skolegården, legepladsen og boldbanen. Men det har Gorm Flittner og Lars Peter Dinesen været med til at udvikle en løsning på.

– Det er jo sjovt, når der går Georg Gearløs i den, og vi i fællesskab udvikler på de ideer, vi får på tværs af skolerne, fortæller Gorm Flittner, der ligesom Lars Peter Dinesen er en del af Assens Kommunes Tekniske Ejendomsserviceteam, som i samarbejde med Glamsbjerg Maskine Center har udviklet deres egen version af en gigantisk løvsuger, der via en kæmpeslange suger bladene direkte op på en stor trailer med en tilbygget kasse på.  

– Med den nye løvsuger er det blevet væsentligt nemmere, at fjerne blade. Samtidig sparer vi ryg, arme og nakke for en masse løft og så sparer vi også en masse skridt med trillebør, som også er hårdt for ryggen i længden, fortæller Lars Peter Dinesen.

– Det, der før tog to dage, tager nu kun en halv dag, siger Gorm Flittner.

Kæmpe løvsuger løser flere udfordringer

– Vi har forsøgt at løse to udfordringer på en gang. Dels ville vi gerne forbedre arbejdsmiljøet for vores medarbejdere, så vi passer godt på dem, men samtidig havde vi også en udfordring med at fjerne blade i lyskasserne, så vi undgik vandskader på vores bygninger, fortæller Henrik Bang, der var med til at udvikle den nye maskine, da han var distriktskoordinator i Ejendomsservice.

I Assens Kommune er alle de tekniske servicemedarbejdere og rengøringsassistenter en del af det samme team på tværs af skoler og daginstitutioner: 

– Det er med til at højne vores arbejdsglæde, at vi har fælleskab på tværs af skolerne, som gør, at vi sammen kan udvikle ny arbejdsgange og ny arbejdsredskaber, fortæller Lars Peter Dinesen, og det er Gorm Flittner helt enig i:

– Vi er så mange forskellige med forskellige evner, og når der er én, der får en ide, så udvikler vi på den, og det er sjovt og fedt, når vi så bagefter kan stå og se resultatet.

Del denne historie på: