Solvej siger tak for denne gang

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Tøjbutikken, Butik Solvej men det er hverken manglende kundeunderlag eller faldende omsætning, der er årsagen. Tværtimod, konceptet holder og kunderne er faste og loyale.

Svigtende salgstal, butiksdød og spøgelsesbyer med tomme lokaler – det plejer at være den faste historie i medierne om detailbranchen, men det er ikke tilfældet for Butik Solvej. Lige midt på Aarups handelsgade, Bredgade 39, ligger den 110 m2 store butik, hvor det – på trods af den igangværende krise – går godt. Alligevel har Solvej Rasmussen, der ejer butikken og selv står bag disken, besluttet at lukke.

– Nu har jeg været butiksejer i ca. 10 år, og 10 år ad gangen ser ud til at være rytmen i mit arbejdsliv. Så kribler det i mig, for at der skal ske noget nyt. Derfor er jeg på udkig efter nye udfordringer fra 1. september 2023, for jeg har jo stadig knap 10 erhvervsaktive år tilbage, siger Solvej Rasmussen.

– Det er ganske enkelt og ingen tårevædet fortælling, tværtimod har det været en fantastisk rejse. Butikken vil køre som hidtil med samme udvalg af varer lige indtil sidste åbningsdag, og jeg vil fortsat få god hjælp af min assistent, Konni.

Et koncept der fungerer

Solvej er oprindeligt uddannet i en isenkramforretning og har altid drømt om at få sin egen butik, men først gik der 10 år som pædagog, og derefter 10 år som bogholder i sin mands murervirksomhed. Pludselig flaskede det hele sig, og det blev muligt at udleve drømmen ved at overtage en tøjbutik i Glamsbjerg. Det gjorde hun sammen med sin datter, og efter nogle år udvidede hun og åbnede også butik i Aarup.

– Min datter og jeg startede helt fra scratch og måtte lære alle de smarte mode- og brancheord, når vi bevægede os på modemesse i fx København. Vi følte os lidt som nogle bondeknolde i starten og måtte også betale dyre lærepenge i begyndelsen ved at stå med tøj, der ikke blev solgt, fortæller Solvej.

– Men efterhånden fandt vi et koncept, der fungerer, og det gør det stadig. Jeg har kunder, der kører helt fra Bellinge ved Odense og sågar Nørre Broby for at handle hos mig.

Ser mange udviklingsmuligheder

Solvej Rasmussen kommer til at savne kontakten med de mange faste kunder og den hektiske aktivitet ved jul, udsalg og open by night. Spændingen når der skal indkøbes nye varer, bliver også et savn. Derfor har beslutningen om at stoppe været et stykke tid undervejs.

– Butikken er jo ”mit barn”, og det ville være så ærgerligt, hvis lejemålet skulle ende med at stå tomt. Aarup er en driftig by med mange loyale kunder, et varieret udvalg af butikker og mange foreninger, der alle bidrager til, at Aarup er god handelsby og et godt sted at bo, forklarer Solvej og slutter:

– Jeg har fået skabt en afslappet kultur her i butikken, som jeg føler, at kunderne kan lide. Mit motto har altid været, at det skal føles rart – også når man går ud ad døren. Jeg ser stadig mange muligheder for at udvikle butikken, og derfor melder jeg ud allerede nu og håber, at en anden har lyst til at overtage butikken på fordelagtige vilkår.

Del denne historie på: